De naam en faam van restaurant De IJmond is groot. De klassieke keuken en sfeer, het heeft al vele terugkerende gasten opgeleverd. Judith Nieborg zorgt er met haar team voor dat die naam en faam gewaarborgd blijft. Er worden geen consessies gedaan aan kwaliteit en gastvrijheid. De gerechten in het restaurant zijn niet alleen in receptuur klassiek goed, maar ook in presentatie. Ze worden begeleidt door heerlijk verse groenten, knisperend krokant gebakken aardappels of frites, geserveerd in diverse schalen op tafel. Samen met de kwaliteitswijnen op de kaart zorgt het geheel voor een klassiek goed diner.
Het restaurant kent klassiek gedekte tafels en manier van serveren. De scheiding van de brasserie wordt mede door de manier van dekken duidelijk, maar is niet strikt qua keuze van het gewenste gerecht. De menukaart biedt gerechten als gebakken tonijn of ribeye, maar ook aan heerlijke seizoensproducten als de Oosterscheldekreeft of zeetong.
KOUDE VOORGERECHTEN
- Plankje Boerenbrood5,50IJmond dip | olijventapenade
- Gerookte Zalm18,50rode ui | kappertjes | mosterd dille dressing
- Tonijn Tartaar19,50wakame | krokant van rijst | furrikake | soja mayonaise
- Visvariatie21,50gerookte zalm | gerookte paling | Hollandse garnalen | romige cognacsaus
- Ossenhaas Tataki21,50knoflook | krokante uitjes | geroosterde sesamdressing
- Carpaccio van Ossenhaas16,50Reypenaer kaas | pijnboompitten | truffeldressing
- Gillardeau Oesters5citroen | frambozen azijn | per stuk
WARME VOORGERECHTEN
- Coquilles22,50gemarineerd buikspek | Hoisin saus | lente-ui | krokant van rijst
- Proeverij van Gamba’s25,50Prim7Stars Gamba’s | naturel | knoflookolie | tempura | appelgembersaus | ketjapsaus
- Room Gegaarde Champignons15,50lente-ui | knoflook | gegratineerd met oude kaas
- Romige Kreeftensoep13,50knoflookcroutons | rouille
- Pomodori Soep10,50basilicum-olie | crème fraîche
- Shared Dining29,50 p.p.voorgerechtjes delen per tafel | culinair avontuur | meer proeven | meer beleven
HOOFDGERECHTEN VIS
- Uitgebreide Proeverij van Gamba’s34Prim7Stars Gamba’s | naturel | knoflookolie | tempura | wonton | appelgembersaus | ketjapsaus
- Gebakken Zalmfilet28,50stamppotje van lente-ui | rosevalchips | Hollandse garnalen | beurre blanc
- IJmond Risottodagprijscoquille | vissoorten van het seizoen | kreeftensaus
- Zeebaarsfilet & Gamba’s28,50venkel | krokant van Serranoham | witte wijnsaus
- Gebakken Kabeljauwhaas29,50krokant gebakken polenta | gewokte witlof | mosterdsaus
- Gegrilde Tonijn31,50gewokte groenten | wasabi kroepoek | oestersaus met limoen
- Gebakken Sliptong27,50twee stuks | á 200 gram p.st. | in roomboter gebakken
- Gebakken Noordzeetongdagprijsá 500 gram | in roomboter gebakken | indien voorradig
- Lekker Erbij7,50lente-ui | taugé | Hollandse garnalen
HOOFDGERECHTEN VLEES
- Roergebakken Ossenhaas28,50wokgroenten | cashewnoten | basmati rijst | ketjapsaus
- Gegrilde Entrecote29,50seizoensgroenten | huisgemaakte kruidenboter of pepersaus
- Brochette Surf & Turf32,50ossenhaaspuntjes | gamba’s | champignons | spek | lente-ui | romige saus met gepofte knoflook
- Tournedos Ossenhaas33,50seizoensgroenten | huisgemaakte kruidenboter of pepersaus
- Shared Dining41,50 p.p.hoofdgerechtjes delen per tafel | culinair avontuur | meer proeven | meer beleven
- Lekker Erbij4,50puntzak friet | seizoensgroente
- 4gemengde salade