De naam en faam van restaurant De IJmond is groot. De klassieke keuken en sfeer, het heeft al vele terugkerende gasten opgeleverd. Judith Nieborg zorgt er met haar team voor dat die naam en faam gewaarborgd blijft. Er worden geen consessies gedaan aan kwaliteit en gastvrijheid. De gerechten in het restaurant zijn niet alleen in receptuur klassiek goed, maar ook in presentatie. Ze worden begeleidt door heerlijk verse groenten, knisperend krokant gebakken aardappels of frites, geserveerd in diverse schalen op tafel. Samen met de kwaliteitswijnen op de kaart zorgt het geheel voor een klassiek goed diner.
Het restaurant kent klassiek gedekte tafels en manier van serveren. De scheiding van de brasserie wordt mede door de manier van dekken duidelijk, maar is niet strikt qua keuze van het gewenste gerecht. De menukaart biedt gerechten als gebakken tonijn of ribeye, maar ook aan heerlijke seizoensproducten als de Oosterscheldekreeft of zeetong.
KOUDE VOORGERECHTEN
- Plankje Boerenbrood5,50IJmond dip | olijventapenade
- Tonijn Tartaar19,50soja-sesamdressing | wakame | pinda crumble
- Gerookte Zalm18,50filodeeg | komkommer | furikake | wasabi mayonaise
- Carpaccio van Ossenhaas16,50huisgemaakte pesto | pijnboompitten | kappertjes | Parmezaanse kaas
- Krokante Gamba’s in Kataifi Deeg21,50kimchi salade | avocado | chili mayonaise
- Visvariatie21,50gerookte zalm | gerookte paling | Hollandse garnalen | romige cognacsaus
- Gerookte Runder Rib-Eye16,50salade | knoflookcroutons | balsamico uitjes | truffelmayonaise
- Gillardeau Oesters5citroen | frambozen azijn | per stuk
WARME VOORGERECHTEN
- Room Gegaarde Champignons15,50lente-ui | knoflook | gegratineerd met oude kaas
- Coquilles22,50serranoham | antiboise | safraan kroepoek
- Proeverij van Gamba’s25,50Prim7Stars Gamba’s | naturel | knoflookolie | tempura | appelgembersaus | ketjapsaus
- Krachtige Uiensoep10,50kaascrouton
- Romige Kreeftensoep13,50knoflookcroutons | rouille
- Shared Dining29,50 p.p.voorgerechtjes delen per tafel | culinair avontuur | meer proeven | meer beleven
HOOFDGERECHTEN VIS
- Uitgebreide Proeverij van Gamba’s34Prim7Stars Gamba’s | naturel | knoflookolie | tempura | wonton | appelgembersaus | ketjapsaus
- Gebakken Zalmfilet & Krokante Gamba’s29,50sticky rijst | roerbak | kokos-limoensaus
- Zeebaarsfilet28,50crème van artisjok | serranoham | antiboise
- Gegrilde Tonijnsteak31,50gewokte spinazie | taugé | gember | wasabi beurre blanc
- IJmond Risottodagprijsgamba | coquille | vissoorten van het seizoen | kreeftensaus
- Gebakken Kabeljauwhaas29,50aardappelmousseline | gebraisseerde zuurkool | kalfsjus met grove mosterd
- Gebakken Sliptong27,50twee stuks | á 200 gram p.st. | in roomboter gebakken
- Gebakken Noordzeetongdagprijsá 500 gram | in roomboter gebakken | indien voorradig
- Lekker Erbij7,50lente-ui | taugé | Hollandse garnalen
HOOFDGERECHTEN VLEES
- In Bruin Bier Gestoofde Kalfswang29,50gebraisseerde zuurkool | aardappelmousseline | kalfsjus met grove mosterd
- Gebakken Ossenhaaspuntjes28,50afgeblust met truffeljus | gebakken champignons | ui | aardappelmousseline
- Gebakken Schotse Runder Entrecote29,50polenta frites van Parmezaanse kaas | seizoensgroenten | truffelboter
- Tournedos Ossenhaas34,50polenta frites van Parmezaanse kaas | seizoensgroenten | pepersaus
- Shared Dining41,50 p.p.hoofdgerechtjes delen per tafel | culinair avontuur | meer proeven | meer beleven
- Lekker Erbij4,50puntzak frites | seizoensgroente
- 4gemengde salade