De naam en faam van restaurant De IJmond is groot. De klassieke keuken en sfeer, het heeft al vele terugkerende gasten opgeleverd. Judith Nieborg zorgt er met haar team voor dat die naam en faam gewaarborgd blijft. Er worden geen consessies gedaan aan kwaliteit en gastvrijheid. De gerechten in het restaurant zijn niet alleen in receptuur klassiek goed, maar ook in presentatie. Ze worden begeleidt door heerlijk verse groenten, knisperend krokant gebakken aardappels of frites, geserveerd in diverse schalen op tafel. Samen met de kwaliteitswijnen op de kaart zorgt het geheel voor een klassiek goed diner.
Het restaurant kent klassiek gedekte tafels en manier van serveren. De scheiding van de brasserie wordt mede door de manier van dekken duidelijk, maar is niet strikt qua keuze van het gewenste gerecht. De menukaart biedt gerechten als gebakken tonijn of ribeye, maar ook aan heerlijke seizoensproducten als de Oosterscheldekreeft of zeetong.
KOUDE VOORGERECHTEN
- Plankje Brood5,50IJmond dip | olijfolie met gerookt zout
- Geschroeide Zalm Sashimi18,50kropsla | radijs | rode peper | citrus vinaigrette |wasabi mayonaise
- Tonijn Tartaar19,50venkel | kappertjes | kalamata olijf | citroen | olijfolie
- Carpaccio van Gerookte Zalm18,50feta | Granny Smith | rode ui | gepofte kappertjes
- Visvariatie21,50gerookte zalm | gerookte paling | Hollandse garnalen | romige cognacsaus
- Geroosterde Tamme Eendenborstfilet17,50oosterse salade | beukenzwam in soja saus | sesamkletskop | soja vinaigrette
- Carpaccio van Ossenhaas16,50Reypenaer kaas | pijnboompitten | noten sla | gepofte knoflookmayonaise
- Gillardeau Oesters5citroen | frambozen azijn | per stuk
WARME VOORGERECHTEN
- Coquilles & Buikspek22,50crème van pompoen | hazelnoot & sesam | vadouvan olie
- Room Gegaarde Champignons15,50lente-ui | knoflook | gegratineerd met oude kaas
- Krokante Gamba’s in Kataifideeg22,50kimchi salade | avocado | chili mayonaise
- Proeverij van Gamba’s25,50Prim7Stars Gamba’s | naturel | knoflookolie | tempura | appelgembersaus | ketjapsaus
- Romige Kreeftensoep13,50knoflookcroutons | rouille
- Crème van Knolselderij10,50geroosterde bloemkool | dukkah | vadouvan olie
- Shared Dining29,50 p.p.voorgerechtjes delen per tafel | culinair avontuur | meer proeven | meer beleven
HOOFDGERECHTEN VIS
- Uitgebreide Proeverij van Gamba’s34Prim7Stars Gamba’s | naturel | knoflookolie | tempura | wonton | appelgembersaus | ketjapsaus
- Gebakken Zalmfilet & Gamba’s29,50venkelmousseline | gemarineerde tomaat | dille
- Gegrilde Tonijnsteak31,50ratatouille | pasta | beurre blanc met basilicumolie
- Gebakken Kabeljauwhaas29,50crème van pompoen | chips van serranoham | veloutésaus met kokkels
- Zeebaarsfilet28,50gelakt met yakitori saus | Shanghai paksoi | soba noedels | beurre blanc met ponzu
- Gebakken Sliptong27,50twee stuks | á 200 gram p.st. | in roomboter gebakken
- Gebakken Noordzeetongdagprijsá 500 gram | in roomboter gebakken | indien voorradig
- Lekker Erbij7,50lente-ui | taugé | Hollandse garnalen
HOOFDGERECHTEN VLEES
- Gebakken Ossenhaaspuntjes28,50afgeblust met truffeljus | gebakken champignons | ui | spek
- Gegrilde Bavette29,50aardappelmousseline met gorgonzola | tempura van ui | rode wijnsaus
- Tournedos van Ossenhaas34,50aardappelkrokant | seizoensgroente | pepersaus
- In Bruin Bier Gestoofde Kalfswang29,50ratatouille | aardappelmousseline | kalfsjus
- Shared Dining41,50 p.p.hoofdgerechtjes delen per tafel | culinair avontuur | meer proeven | meer beleven
- Lekker Erbij4,50puntzak frites | seizoensgroente
- 4gemengde salade