De brasserie van De IJmond is bij uitstek geschikt voor gasten die in een ongedwongen, bijna huiselijke sfeer even lekker willen eten of na een verfrissende strandwandeling van een glas wijn met een hapje willen genieten. De menukaart biedt heerlijkheden als gebakken tonijn of ribeye maar ook aan seizoensproducten als Oosterschelde kreeft of tong. De heerlijke garnalenkroketten van Holtkamp, versgebakken kibbeling met frites, gebakken scholfilets, de menukaart van de brasserie biedt een uitgebreide keuzemogelijkheid.
De IJmond kent geen strikte scheiding tussen brasserie en restaurant. De inrichting is zo samengesteld dat beide delen natuurlijk in elkaar overlopen. Dat biedt de gasten de mogelijkheid in beide gedeeltes van De IJmond een eigen keuze uit het menu te maken.
LUNCH
Tot 16.00 uur | Keuze uit boerenbrood wit of bruin
- Broodje Carpaccio van Geschroeide Ossenhaas14,50Reypenaer kaas | pijnboompitten | noten sla | gepofte knoflookmayonaise
- Broodje Krokante Kipfilet14,50chutney van rode ui & paprika | avocado | gerookt spek | tomaat | komkommer | chili mayonaise
- Broodje Tonijnsalade12,50appel | rode ui | kappertjes | augurk
- Broodje Ossenhaaspuntjes18,50gebakken champignons | spek | lente-ui | knoflookdressing
- Broodje Holtkamp Garnalenkroket13,50twee stuks | mosterd dille mayonaise
- Sandwich IJmond15,50gerookte zalm | Hollandse garnalen | gerookte paling | komkommer | gekookt ei | mosterd dille mayonaise
- IJmond Lunch Vis16,50kreeftensoepje | Holtkamp garnalenkroket | broodje gerookte zalm
- IJmond Lunch Vlees16,50knolselderijsoepje | Holtkamp kalfsvleeskroket | broodje carpaccio
- Shared Lunch21,50 p.p.vanaf 2 personen | diverse lekkernijen van de lunchkaart
SOEPEN
Geserveerd met brood & boter
- Romige Kreeftensoep13,50knoflookcroutons | rouille
- Crème van Knolselderij10,50geroosterde bloemkool | dukkah | vadouvan olie
MAALTIJDSALADES
Geserveerd met brood & boter
- Salade Krokante Kip17,50chutney van rode ui & paprika | avocado | gerookt spek | tomaat | komkommer | chilisaus
- Salade Ossenhaaspuntjes20,50champignons | lente-ui | spek | knoflookdressing
- Salade IJmond23,50gebakken vissoorten van het seizoen | gerookte zalm | Hollandse garnalen
BRASSERIEGERECHTEN
- Black Angus Hamburger16,50spek | cheddar | tomaat | augurk | kropsla | burgersaus | frites
- Kippendij Saté19,50frites | kroepoek | salade & atjar | satésaus
- Kibbeling van Kabeljauw15,50frites | salade | remouladesaus
- Gebakken Zalmfilet21,50gebakken aardappels | salade | beurre blanc met basilicum olie